Skal och fodral till iPhone 8 Plus

En iPhone helt i glas och med större skärm! Perfekt att surfa med, titta på filmer och videoklipp. Dessutom längre batteritid än den vanliga iPhone 8. Nu kan man ladda mobilen trådlöst och ha en snygg laddare framme på bänken eller ett bord i stället för alla gamla sladdhärvor. Det är möjligt eftersom det är glas även på baksidan på denna modell. Utvecklingen har verkligen gått mot att din smartphone är en så stor del av din vardag. Därmed blir det än viktigare att du tycker att den är snygg och dekorativ. Dessutom vill du kanske skydda den lite extra mot repor och mot skador i fall att du eller någon annan i familjen tappar den. Det är ändå en rejäl kostnad att köpa sin nya mobiltelefon och då behöver den hanteras på ett sätt så att den håller sig fin och hel. Även om Apple menar att iPhone 8 Plus är hållbar i sin glaskonstruktion kan olyckan vara framme och man tappar den så pass illa att den får en skada. Det finns många skal att välja bland och det är ju roligt att byta skal eller fodral då och då.

Vad finns det för olika skal?

Först ska man nog tänka över hur man själv hanterar sin mobiltelefon. Är du försiktig av naturen eller är det full fart och du snappar åt dig mobilen i ett språng på väg ut? Kanske du arbetar på en arbetsplats där du lägger ifrån dig mobilen på olika ytor som kan repa den. Använder du till och med otympliga arbetshandskar när du ska svara på ett samtal?
Det finns flera riktigt snygga skal som skyddar din iPhone 8 Plus lite extra mot repor, stötar och slag. Hos oss på Lux-case finns ett väldigt stort utbud till iPhone och du kan hitta både skal och fodral som har precis de funktioner som är allra viktigast för dig. Kanske du tänker att ett mer stöttåligt skal ser klumpigt ut, men det finns modeller som ser riktigt avskalade och slimmade ut och samtidigt är tåliga. Till exempel kan du se på vår hemsida en modell från Absalon. Ett Hybridskal i blandade material som är förstärkt och förhöjt över kameralinsen. Det är dessutom värmeavledande i sin konstruktion. Metallfärger och spår i skalet på vissa modeller ger en tuff design. Telefonens knappar är täckta med detta skal men självklart kan de användas ändå.

Ett annat värmeavledande hybridskal från Lux-case är Knut Hybridskal. Även det har metalliska färger som passar bra till den stilen av skal som är extra stöttåligt och skyddat runt kanter och hörn. Det är hur skalet är uppbyggt som avgör om det är värmeavledande. Insidan eller utsidan av skalet kan ha reliefmönster som ventilerar och perforeringar som släpper ut värme. Det är också ofta det som ger ett snyggt utseende på skalet. Alla har vi suttit med en mobiltelefon i handen som till slut värms upp för att du använt den en stund, men också när man är i varmare miljöer. Det är slut med det. De förstärkta hybridskalen har ofta ett kickstand att fälla ut på baksidan så att man kan ställa telefonen och titta på klipp och filmer på ett stabilt sätt. Vill du hellre ha ett fodral, är de oftast vikbara för samma funktion.

IPAKY är en modell för iPhone 8 Plus som har ett riktigt elegant utseende och slimmad design. Färgerna är riktigt läckra och metalliska. IPAKY har också ett skal med motsvarande design men tillverkat i konstläder och plast. Detta skal har en magnet som gör att man lätt kan fästa den på mobiltelefonhållare. Om du vill ha ett ännu mer slimmat skal finns mjuka silikonskal som är ultratunna från Hammershøi. Dessa skal är genomskinliga och låter din iPhone 8 Plus lysa igenom och dekoreras av ett snyggt motiv. Finns i flera varianter. De skyddar fortfarande för repor på baksidan, kanter och hörn.

Prestandan i nya iPhone 8 Plus är klart förbättrad och Apple kallar det för All new. Det är extra lång batteritid i just iPhone 8 Plus vilket inbjuder till att spela och titta på filmer och serier. Det är ofta som barnen vill låna telefonen och titta och då vill du självklart att de ska kunna hantera den utan att du är orolig att den ska skadas. Då kan ett extra stöttåligt skal vara alternativet för dig.

Om du har lite humor och vill vara unik kan du slå till på ett skal i ”päls” i form av en kanin! Din mobiltelefon kommer inte ens att se ut som en telefon. Det är är ju helt möjligt att ha ett extra skal bara för skojs skull. Roliga motiv och mönster finns i massor även på de traditionella skalen. Romantiska motiv och pasteller finns att välja bland och även roliga texter och skal i 3D i form av en pingvin. På Lux-case har vi t o m en modell med halskedja. Det är Wikström Galvaniserad som har ett skal i plast med hjärtan i reliefmönster. Ett skal att visa upp!

Kortfack i skalet

En snygg variant av skal med kortfack i ytterskalet är ett Läderskal med Korthållare från oss på Lux-case. Där är de två kortfacken snedställda och ger en snygg finish på skalet. Lite ovanligare skal det här. Ett kreditkort och ett körkort eller legitimation är väl det allra nödvändigaste man behöver ta med sig förutom mobiltelefonen. Vill du ha kortet mer dolt i skalet finns dolt kortfack med slidefunktion, ett Hybridskal från Christensen. Bergmans Hybridskal kan du välja om du vill ha en riktigt slimmad design. Kortfack på baksidan även här. Finns i metallfärger eller klara färger.

Vill du ha allt i ett så får du ett riktigt stöttåligt skal i Hamundarson Hybridskal med kickstand och kortfack på baksidan av skalet. Även detta skal är värmeavledande och är förhöjt över kameralinsen för att skydda bättre mot repor. Ett vattentätt plastskal från Redpepper gör att din iPhone 8 Plus skyddas från väta upp till nivå IP68. Det här är skalet för dig som vill ut och röra på dig oavsett väder. Det här är ju förutsatt att du har stängt alla knappar och portar och sätter på skalet ordentligt.

Plånboksfodral iPhone 8 Plus

Skillnaden på ett skal och ett fodral är att fodralet även täcker framsidan av din iPhone 8 Plus vilket skyddar lite extra. Ett skärmskydd ger ju skydd mot repor, men ett fodral kan skydda mot stötar och smuts också. Det är självklart en smaksak vad man väljer. Sedan finns fodralen i form av populära plånboksfodral. I detta finns lite extra plats för dina viktigaste kort, kanske plats för sedlar och i vissa fall även myntfack. Dessa fodral fyller alltså funktionen av en traditionell plånbok såväl som mobilskydd. Det är praktiskt att ha allt i ett och inte behöva bära med sig en plånbok också. Vissa modeller har handledsrem så att den kan bäras som en liten handväska. På så sätt har man ett extra skydd mot att tappa telefonen.

Tips på modeller att börja titta på är t ex Svendsen Läderfodral tillverkat i ett präglat konstläder. Ser ut som en liten väska med sitt handledsband. Plats för de viktigaste kreditkorten, foto och sedlar om man vill det. En riktigt bra modell som kombinerar skydd och funktionalitet. Finns i flera eleganta färger. Ett avtagbart läderfodral har bl a Stauning. Det har fördelen att man lätt tar ut sin iPhone 8 Plus och separerar den från fodralet. Jag vill också nämna vår modell Caseme i Split läder. Detta är en fulländad plånbok på sätt att du får plats med hela 13 kort, sedlar och mynt. Det ultimata plånboksfodralet.