Badrumsrenovering Göteborg

Ända sedan vi flyttade in i vårt hus har vi funderat på att köpa en badrumsrenovering i göteborg det är nämligen så att vi inte har ett kaklat badrum och det tär lite på krafterna att veta att vi kommer behöva renovera badrummet för det att fukt inte ska tränga ut ur rummet. Nu när vi bara har en plastmatta och inte ett kakel med ren och fin fog. Fuktspärren är nog lite till åren och därför krävs mer än att sätta nya lister. Vi kommer att behöva någon som är grym på att foga och van vid att renovera badrum. Det ska vara någon från Göteborgstrakten, det går också bra med Uddevalla, Kungsbacka och Trollhättan. Flera av de som har kontaktat oss har inte tidigare renoverat badrum och är kompetensmässigt inte lika bra som Göteborgs Bygghantverk. Det är ett företag jag väldigt ofta hör av mig till då de har en tendens att kunna fixa det mesta och framförallt komma fort.

Oftast går jag bara till http://gbgbygghantverk.se när jag vill något fyller i ett snabbmöte så löser sig det mesta.

 

Renovera ett badrum

Det finns några hållpunkter att beakta när det gäller att börja. Jag fick alla denna hjälpen av Göteborgs bygghantverk och tänker att det är min tur att passa den vidare till alla er som tänker renovera era badrum. Nummer ett att tänka på är funktionaliteten i badrummet, ska det finnas en dusch eller ett badkar? Om badkar vad för typ av badkar, spabad, bubbelbad eller vanliga hederligt badkar med lejontassar? Samma gäller för duschen, oftast väljer folk en duschkabin men inte sällan går det att göra som så att det sätts upp betongglas och till de två glasdörrar. Det blir en dusch bakom glas. Vill du ha det lite finare kan du alltid renovera badrummet och se till att du får en ångdusch.

Vet du hur din funktion för badrummet ska vara så är det också lätt att gå vidare att titta på själva designen. Ska där finnas speglar, om det ska finnas ska det vara dubbla speglar , sminkspeglar eller helkroppsspeglar. Handfaten ska det vara porslin eller glas, det går också nuförtiden att få det i marmor eller andra stenmaterial. En bra sak att tänka på är om det ska vara dubbla skålar, alltså ett dubbelhandfat med två blandare. Det kan underlätta i de flesta familjerna.

Sen är det dags att välja det kakel som ska pryda det renoverade badrummet. Här finns det mängder av kakel och det är fortfarande så att det krävs kakel som är gjort för badrum. Stora 20*20 centimeterplattor eller små mosaicplattor. Det finns kakel med textur för att göra själva upplevelsen av rummet mer naturlig och naturnära. En viktig sak som oftast hamnar vid sidan om är färgen på den fog som ska vara mellan kakelplattorna. Det finns flera olika allt från grå till ljusgrå och vit och nästan gammaldags vaniljfärgad fog.

Sist men inte minst se till att den firman du anlitar är certifierad att göra våtrums arbeten, då blir det lättare i alla hänseenden främst när det kommer till försäkringsfrågor osv.

Hoppas denna guiden var till hjälp och gör det lite lättare för dig att renovera ditt badrum.